Свързани новини

26.05.2018 08:05

Йончева: Борисов да подаде оставка или да ми се извини

Видян 2823 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева обяви пред БНТ, че иска премиерът Бойко Борисов да си подаде оставката или да й се извини след решението на първа инстанция на Софийския районен съд, който осъди министър-председателя и партията му ГЕРБ да й платят 5000 лева като обезщетение.


До съдебното дело се стигна, след като Йончева обяви, че ще съди Борисов, по време на предизборната кампания, веднага след като той каза на партийно мероприятие в Бургас, че държавата е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница.


Точният цитат на думите му са: "Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати".


Друга негова реплика от събитието, с която съдът приема, че е увредил Йончева, е "бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - премиер тогава".


Тя отрече тези твърдения и призова Борисов, ако стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.


Искът на Йончева беше за 20 хиляди лева, но той не беше уважен изцяло. Борисов и ГЕРБ са осъдени да платят солидарно на Йончева обезщетението от 5000 лева, както и разноски за 825 лева.


В решението си съдът подчертава, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено насочени именно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се налагат интерпретации.


Според Йончева това дело е показало, че един политик не може постоянно да лъже и трябва да носи отговорност за думите си.


"Всички политици трябва да носят отговорност и когато разберат това, тогава всички ще си мерят приказките", уточни депутатът от БСП.


Йончева отбеляза, че е била контректна в изнесените твърдения за "шуробаджанащина" в община Хасково.


Тя заяви, че не одобрява използването на социалните мрежи, когато политик задава въпроси към институции. Така тя коментира казуса около статуса във фейсбук на депутата от БСП Таско Ерменков, свързан с чистотата на питейната вода в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби