Свързани новини

22.05.2018 16:47

Радев към Путин: Възстановихме диалога

Видян 2013 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Целта на визитата ми е да възстановим политическия диалог на най-високо ниво след дългогодишно прекъсване, защото този диалог е важен за успешно сътрудничество във всички области от взаимен интерес”, заяви президентът Румен Радев в началото на срещата си с руския си колега Владимир Путин.


 Българският държавен глава изброи няколко области на такива интереси - търговия, икономика, енергетика, образование и култура.


"Ще отбележа, че през миналата година видяхме ръст на взаимната търговия. Това ни зарадва, но имаме повече възможности", обяви руският президент.


След като обяви, че заради Руско-турската освободителната война, благодарение на която България възкръснала на картата на Европа, и заради исторически, духовни, културни и езикови връзки отношенията между двете страни са по-особени, президентът Радев каза на Путин, че "това ни задължава да бъдем открити и да поставяме откровено всички теми, по който имаме разногласия и нерешени въпроси".


В понеделник в Москва Румен Радев поиска преки доставки на газ от Русия през Черно море за България. Той обяви, че съживяването на проекта АЕЦ Белене предполага руско участие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева