Свързани новини

22.05.2018 15:25

Мама Скрипал: Не дават да видя и дори да чуя ни сина, ни внучката

Видян 2379 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В изповед по Първи канал на руската телевизия майката на Сергей Скрипал изплака мъката си, че не й дават не само да види, а дори и да чуе както сина си, така и своята внучка. Тя, както и другата и внучка се съмняват, че бившият служител на ГРУ, станал британски шпионин, може да е елиминиран и ако се наложи да бъде подменен от друг човек, като това се обясни с пластична операция. „Защо не ми дават дори да чуя сина си, какво крият”, попита 90-годишната Елена. Тя иска среща, но й отказват виза, както британското посолство постъпва и с другата й внучка – най-близкият човек до Юлия Скрипал. В единствения от началото на март разговор между двете млади жени, Виктория Скрипал напомни, че братовчедка й е заявила: „Татко е добре, спи в съседната стая, но нямам достъп”. Интересното е, че едва преди броени дни това беше съобщено официално и лаконично, без никакъв медиен шум и от регионалните британски власти. Което няма как да стане, ако е имало отравяне и то с Новичок. Руската фамилия Скрипал иска съдействие от кралицата като майка и баба, за да се събере семейството поне на една среща. Апел има и към Тереза Мей, която не е нито майка, нито баба, но поне е жена.


В най-гледаното предаване на Първи канал – Нека говорят, разследващ журналист се позова на сайт на чешко министерство, където е спомената Международна програма за опити от ноември 2017 г. – броени месеци преди инцидента в самото начало на март в Солсбъри, извършени с Новичок в местна спец.лаборатория по поръчка на британска компания. Това бе потвърдено и от президента на Чехия Земан неотдавна.


Напомняме още, че покрай случая се посрами и международната организация за защита от хим.оръжие, която се изцепи чрез президента си, че при атентата е използван химикал, който е 100 пъти над дозата, която би убила за секунди цял град като Солсбъри, заедно с работещите в английските военни лаборатории там. А се оказва, че Скрипал и дъщеря му са изписани живи и здрави от болницата, като тя още на 3-ия ден си беше толкова добре, че си кореспондираше в руската социална мрежа. В руската!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тези англичани са толкова тъпи. че не могат и една тяхна провокация да скрият.И от какъв зор сега не дават на майката да се срещне със сина си и внучката които "бяха на смъртно легло"?...

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Защо ли ,има ли какво да крият ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв