Свързани новини

21.05.2018 17:50

ГЕРБ губи всички частични избори

Видян 3947 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предсрочните избори за местен кмет, проведени в неделя завършиха с поражение за партията на премиера Бойко Борисов.  На 20 май частични избори се проведоха в 2 общини и 8 кметства в  страната. ГЕРБ успя да спечели само две населени места. В едно от кметствата е преизбран досегашен функционер на партията, който обаче се яви като независим кандидат.


На тези избори водещата опозиционна сила в лицето на БСП участва в битката за пет кметски места. В четири от тях Столетницата  е първа и отива на втори тур. Само два от тези балотажа са срещу партията на Борисов. ГЕРБ губи и в петте избора, където се изправя срещу БСП. Кандидатите, издигнати пряко от левицата печелят в:  с. Лясково, с. Галиче и с. Беден  и с. Макреш, където издигнатият от ГЕРБ Николай Ненчев се класира трети с малко на 20%.


Макар и частични, и тези избори не се разминаха без сигнали за нередности. Представители  на БСП в секционната избирателна комисия (СИК) на Галиче алармираха за установени от тях фалшификации в протокол от изборите за кмет на селото, съобщиха от пресцентъра на партията. Според застъпниците протоколът, който показаха в 19:15 е попълнен с  отбелязан час  - 20:15, който тогава все още не е настъпил. От левицата подчертаха, че председател на СИК, в която е оформен документът с невярно съдържание е баща на депутат от ГЕРБ. (Припомняме, че до предсрочни избори в селото се стигна, след като бившият кмет Ценко Чоков  на селото получи 4,5 г. ефективна присъда - за отвличане, палеж на кола и за средна телесна повреда).


Въпреки опитите за манипулации в с. Галиче, кандидатът на БСП Веселин Тушинов се класира първи, следван от Страхил Стоянов от ГЕРБ. Врачанското село не успя да си избере кмет на първи тур и кандидатите на двете партии отиват на балотаж, който ще се проведе в следващата неделя - 27 май.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 ПОЛ БЪНЧ 30.06.2019 14:08

    ИМАТ МИЛИОНИ В ПАРТИЙНАТА КАСА! МОГАТ ДА КУПЯТ ПОНЕ ОЩЕ ЕДНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ. ЦЕЦЕРОН ЗНАЕ КАК СТАВА...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни