Свързани новини

21.05.2018 14:44

Петролът и бензинът ще скачат още, прогнозират Форбс и Блумбърг

Видян 1858 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Цената от 78 долара за барел, която достигна петролът в понеделник, изобщо не е таванът. И той, а след него бензинът и дизелът ще продължат да повишават цената си. Това е прогнозата на двете водещи световни бизнес медии Форбс и Блумбърг.


Барелът достигна най-високата си котировка от 2014 г. насам, но ще скача още в следващите седмици. Цената вече е почти тройна на 29 долара, дъното, достигнато в началото на 2016 г.”, коментира Форбс. По данни на изданието нещо като милион барела дневно нефт иранско производство ще отпаднат от глобалния пазар в резултат на американските санкции, дори ЕС да не се присъедини към тях. Според Блумбърг очакванията на бранша са за около половината от това количество, но това пак ще устреми цените още нагоре.


Анализаторите смятат, че разумната върхова граница е 90 долара, като цитираните от някои експерти като възможност 100 долара за барел изглеждат все още сума в сферата по-скоро на фантастиката.


Все пак трябва да се има предвид и намаляването на американския петролен резерв със 17% за броени месеци, което също тласка котировките нагоре. Както и слуховете, че Русия не спазва уговорките си с ОПЕК и добива повече от количеството черно злато, за което се е споразумяла с другия най-голям производител Саудитска Арабия втори пореден месец в очевиден опит да се възползва от резките скокове на цените.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и