Свързани новини

19.05.2018 09:15

Над 100 души загинаха при самолетна катастрофа в Куба

Видян 1972 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три жени оцеляха след катастрофата на пътнически самолет край кубинската столица Хавана. Те бяха откарани в болница в критично състояние, където една от тях е починала. По последни данни на борда Боинга е имало 110 души - 104-ма пътници и 6-ма души екипаж. Самолетът, който е извършвал вътрешен полет, се разби малко след излитането от летище "Хосе Марти".

Пътническият самолет - Боинг 737 е паднал в земеделската зона между летището и населеното място Сантяго де-Лас-Вегас, намиращо се на 20 км южно от Хавана.



Пожарът вече е потушен и започна идентифициране на жертвите, каза кубинският президент Мигел Диас-Канел, който пристигна на мястото на катастрофата.

"Вече е създадена комисия към Министерството на транспорта, която ще изяснява причините за инцидента. Изразяваме огромно съжаление за човешките жертви и солидарност със семействата на загиналите. Ще информираме своевременно за резултатите от разследването", посочи той.

С изясняване на причините за катастрофата се е заела комисия от транспортното министерство на Куба. Черните кутии все още се издирват, съобщи Пренса Латина.

СнимкаИнцидентът е станал малко след излитането на самолета по време на първия му завой, твърдят очевидци. Машината е почти напълно унищожен при падането, както и от последвалия огън.

Боингът е изпълнявал вътрешен полет до Олгин, Източна Куба. Самолетът на държавната авиокомпания "Кубана де авиасион" е бил взет под наем от малката мексиканска авиокомпания.

Няма данни за пострадали български граждани, съобщават от Министерството на външните работи. Посолството ни в Куба е в контакт с местните власти.

Българските граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на дежурните телефони на мисията в Куба: +537 204 67 66; +537 204 67 68. Дежурен телефон в извънработно време: +535 286 24 49.

Кубинските власти обявиха национален траур за загиналите.


Източник: БНР


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби