Свързани новини

18.05.2018 14:25

ЕК анулира действието на US санкциите срещу Иран в ЕС

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Европейската комисия „прие в петък първия пакет мерки за защита на компаниите на ЕС в Иран от санкциите на САЩ“, юридически анулирайки ги на територията на Общността. Това става ясно от изявление на ЕК, предава Фокус.



Първа стъпка стана приемането на „блокиращ регламент“, който „забранява на компаниите от ЕС да изпълняват екстериториалните санкции на САЩ, разрешава на компаниите да възстановят в съда загубите от действията на трети страни, които изпълняват тези санкции, и анулира всички чуждестранни съдебни решения относно изпълнението на санкциите на САЩ на територията на ЕС", се казва в документа.



Европейският съюз ще предприеме действия за блокиране на ефектите в Общността от американските санкции срещу Иран, обяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на срещата ЕС-Западни Балкани в София, като поясни, че усилията на Брюксел са насочени към съхраняване на споразумението за ядрената програма на Иран.



„Ще започнем процеса „блокиране на статут“, който има за цел да неутрализира последиците от американските санкции в ЕС. Трябва да го направим и ще го направим - утре сутринта в 10:30 часа", заяви Юнкер на срещата на високо равнище в българската столица.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне