Свързани новини

17.05.2018 12:05

Българите застават зад Македония в спора за името

Видян 809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

70% от българите са чували за преговорите, които се водят между Македония и Гърция за името на държавата, сочат данни от специално изследване на Галъп интернешънъл сред балканските държави.


Само 26% от анкетираните не са чули за тези преговори, а останалите 4% се затрудняват да отговорят. Мнозинството си българите нямат нищо против дори името на Македония да не се променя. 54% от хората, които имат представа за спора между съседките ни, са на мнение, че не е необходимо името на страната да се сменя. 19% от чулите за спора пък държат името да бъде сменено.


От социологическата агенция тълкуват, че обществените настроения у нас очевидно кореспондират добре и с официалната българска позиция, винаги е била за принципна подкрепа на Македония под нейното конституционно име.


Според данните от проучването може да се направи извода, че българите не са загубили своето приятелско и искрено мнение за Македония.


Проучването изследва и отношението на държавите от Западните Балкани спрямо България, което като цяло е добро. Може да се направи извода, че в мнозинството си държавите от региона харесват България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв