Свързани новини

16.05.2018 10:36

БСП: Правителството пропиля 1 година, в която не защити бг превозвачите

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Правителството ни пропиля възможността да действа на ниво Съвет на ЕС в защита на българските превозвачи, а едва ли австрийското председателство ще ги защити по-добре. Това каза народният представител от ПГ на БСП за България Димитър Данчев в декларация от името на група, предаде Фокус.


„Предложените в законодателния пакет на ЕС промени в регулациите за товарни превози предвиждат изключително тежки рестрикции по отношение на транспортния сектор и могат да доведат до фактическото му унищожение в България. Действително заплашеният от унищожение сектор сформира 17% от брутния вътрешен продукт на страната ни и осигурява заетост на над 190 хил. души“, каза той и уточни, че българските превозвачи имат поводи за притеснение.


 По думите му "благородният мотив", че предложеният пакет за мобилност е в защита правата на работещите и тяхното по-добро заплащане, всъщност лишава от работа огромен брой у нас. Данчев обърна внимание, че българското правителство не е изпратило нито едно изявление по темата до този момент. „Българското правителство пропиля една година, без да работи за създаване на коалиция от държави, които да се противопоставят на онези държави от ЕС, които подкрепят закона „Макрон“, заяви Данчев. Депутатът обърна внимание, че на 28 ноември 2017 г. Министерският съвет одобрява позицията на Република България за заседание на Съвета на ЕС по транспорт в подкрепа на автомобилния пакет.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак