Свързани новини

16.05.2018 09:31

Кирил Ананиев: Яйцата няма да свършат работа

Видян 2217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Недоволстващите медици от Враца са свидетели на всички порочни практики, свързани с обществените поръчки за лекарства и медицински изделия, апаратура, техника. Защо тези хора тогава не са излезли на протест?", попита в предаването Здравей, България по Нова телевизия здравният министър Кирил Ананиев, след като в началото на седмицата гневни медици от врачанската болница замериха с яйца заместничката му Жени Начева. Служителите в болницата не са получавали заплати от февруари.

Срещу кого е този граждански протест? Тези яйца няма да свършат работа. Те трябваше да бъдат хвърлени срещу тези, които докараха болницата до това състояние. А сега тези яйца се хвърлят срещу хората, които искат да стабилизират системата, посочи министър Ананиев.

Тези болници (във Враца и Ловеч - бел.ред.) в продължение на 13 и повече години се водят във фалит. Източвани са милиони, каза Ананиев. Той беше категоричен, че е готов да приеме всеки справедлив граждански протест, включително този на медиците в Ловеч и Враца.

Според здравния министър недоволстващите медици от Враца са свидетели на всички порочни практики, свързани с обществени поръчки за лекарства, медицински изделия, апаратура и техника.



"Тези две болници са наш приоритет”, заяви Ананиев коментирайки лечебните заведения във Враца и Ловеч, които повече от 13 години се водят във фалит. „Вкарахме оздравителните планове и започнахме преговори с инвеститорите. Още не са компенсирани старите заплати, но когато оздравителният план заработи напълно, ще започне изплащането на старите заплати.", обясни здравният министър.



Във връзка със случая с пациентка, която почина, след като в болницата й искат 10 000 лева, за да плати аортна клапа, здравният министър обясни, че смъртта на тази жена не е свързана с това, че не й е сложена съответната клапа, имала множество заболявания и те са причина за смъртта.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби