Свързани новини

15.05.2018 17:45

Протест и среща на евролидерите блокират града

Видян 2144 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Tрафикът в София утре и в четвъртък ще бъде затруднен заради две от основните събития в календара на българското европредседателство - неформална вечеря на европейските лидери и среща на върха ЕС - Западни балкани. Допълнителен проблем в придвижването ще създава и протестът на транспортните фирми. От Столичната община и полицията предупредиха, че придвижването ще е трудно и бавно, дори и с градския транспорт и призоваха хората да не ползват колите си и да са търпеливи.


Затруднения в трафика ще има в центъра, но и в придвижването от и в източните квартали на града.


Отделно местата за паркиране в центъра ще бъдат намалени, тъй като няма да може да се паркира около хотелите, в които ще отседнат европейските лидери и техните делегации. На тези места ще има засилена охрана, но това няма да пречи на преминаването на пешеходците. Търговските обекти и заведенията в хотелите ще бъдат затворени за външни лица.


В същото време протест на транспортни фирми ще направи трудно преминаването по булевардите Цариградско шосе, Ситняково, Драган Цанков, Ботевградско шосе и ул. Шипченски проход утре. Превозвачите ще изразят недоволството си срещу предлаганите правила за работа на транспортните фирми в ЕС.


Като част от протеста си те ще докарат камиони и автобуси в столицата. Те ще бъдат спрени в дясната лента на бул. Цариградско шосе в посока центъра за времето от 10 до 17 часа днес. От 7-и до 4-и километър на този основен булевард в София ще бъдат паркирани камиони, а от 4-и километър до бул. Яворов - автобуси. Очаква се затруднения в трафика да има сутринта, когато транспортните средства ще се придвижват към Цариградско шосе, както и след 17 часа, когато ще тръгнат да се изнасят.


Най-натоварени ще са кръговото кръстовище на 4-и км, откъдето част от камионите ще минат, за да поемат по бул. Цариградско шосе в посока магистрала Тракия, а другите ще насочат към кв. Слатина, за да стигнат до другия изход на града - през бул. "Ботевградско шосе.


Автобусите ще се изнасят по бул. Ситняково, което ще натовари трафика по него. От там и те ще минат по Ботевградско шосе.Очакват се задръствания и по алтернативните маршрути - бул. Драган Цанков и ул. Шипченски проход.


Протестът ще затрудни не само придвижването с кола из града, но и с автобуси и тролеи. Зам.-кметът на София по транспорта Евгени Крусев обясни, че имало план за наваксване на изоставанията, но такива не са изключени.Така най-бързата алтернатива остава метрото, което вероятно ще бъде препълнено от допълнителните пътници.


Движението по бул. Цариградско шосе ще бъде допълнително затруднено и от преминаващите по него делегации на лидерите на ЕС. Очаква се европейските лидери да пристигнат в София в малък интервал от време, а всяка делегация трябва да бъде ескортирана поотделно. За преминаването на кортежите движението по маршрута ще бъде временно спирано.За движение ще бъде затворен и бул. Витоша в отсечката между булевардите Патриарх Евтимий и Пенчо Славейков. По него няма да може да се минава в четвъртък.


Престоят и паркирането ще са забранени около Народното събрание, храма Ал. Невски, основните хотели в София, както и около Националния исторически музей заради близостта му с резиденция Бояна. Около хотел Маринела паркирането и престоят са забранени още от вчера.


Повечето забрани ще важат за времето от 8 часа днес до 20 часа на 17 май.


На 16 май от 8 сутринта до 23 часа ще бъдат забранени престоят и паркирането в улиците около София тех парк, където ще е официалната вечеря на европейските лидери. Там, както и около хотелите, в които ще са делегациите, движението на коли ще бъде спирано по преценка на полицията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…