Свързани новини

14.05.2018 14:31

Посолството на САЩ в Йерусалим отваря врати, докато палестинци биват убити в протести

Видян 1733 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Посолството на САЩ в Йерусалим ще отвори врати в 16.00 ч. местно време, докато израелските сили разбиват протестиращите в Газа, предаде RT. Преместването му от Тел Авив е силен удар срещу протестиращите, още повече, че се случва на 70-годишнината от Накба, или "катастрофата", както палестинците описват принудителното преместване на над 700 000 души от техните земи и разрушаването на стотици села.


18 протестиращи бяха убити в Газа от израелски удари по време на демонстрации преди откриването, съобщи палестинското министерство на здравеопазването в понеделник. Две деца на възраст между 12 и 14 години са сред загиналите, като досега са ранени повече от 900 души.


Повече от 1000 полицаи ще охраняват събитието, на което ще присъства американска делегация, представлявана от президентските съветници Иванка Тръмп и нейния съпруг Джаред Кушнер (човекът, натоварен да поправи Близкия изток) и министъра на финансите Стив Мнучин. Около 800 души ще участват в откриването, включително делегация на Конгреса и президентска делегация, водена от заместник-държавния секретар Джон Съливан.


"Очакваме с нетърпение да отпразнуваме 70-годишнината на Израел и светлото бъдеще. Ще се молим за безграничния потенциал на американския и израелския съюз и за мир ", написа по-рано Иванка в Инстаграм на фона на очакването за палестински протести, посрещнати от Израел с изстрели.


Решението за преместването на посолство, което е от преди няколко месеца, беше посрещнато с международно недоволство и вълна от насилие по време на протестите.


„С последното си действие САЩ избраха да бъдат част от проблема, а не от решението му. Те загубиха своята роля на посредник в близкоизточния мирен процес“, заяви турският президент Ердоган, който е на посещение в Лондон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови