Свързани новини

11.05.2018 12:00

Нинова: С нашите 31 законопроекта България щеше да бъде различна

Видян 1543 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 България можеше да се развива по друг път, ако бяха приети онези 31 законопроекта на БСП за България, през тази една година, които олицетворяваха различна политика. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, четейки декларация от името парламентарната група, предаде Фокус.


„Можехме да спасим държавните и общинските болници от затваряне или фалити и това щеше да струва на България 500 млн. лева – друга политика в здравеопазването е това. Можехме да провеждаме различна политика по отношение на децата и младите семейства, заради страшната демографска криза, в която се намираме”, подчерта Нинова и допълни, че това е могло да се случи с решение да се приспаднат до 50 лева на дете месечно от дължимия данък „общ доход” от работещите родители.


Тя се обърна към управляващите с думите: „Можехме ли да имаме различна политика по отношение на социално слабите – да, но само ако бяхте приели законопроекта на БСП да се разшири двойно обхвата на енергийните помощи с още 250 000 домакинства. Щеше да струва 90 млн. лева на бюджета. Можехме ли да бъдем различни в отношението към бъдещите хора – да, но ако бяхте приели предложението за осъвременяването на пенсиите. Щеше да ни струва 810 млн. лева, но щеше да засегне всички пенсионери и да им помогне да живеят малко по-достойно”.


Корнелия Нинова обърна внимание още на сферите на образованието и културата, за пример посочи отхвърленото предложение за въвеждането на „културен чек” на стойност 200 лева за всеки младеж. „40 хил. млади хора щяха да гледат българско кино, да четат български книги, да отидат в библиотека и читалище, а това щеше да струва на бюджета 8 млн. лева”, аргументира се лидерът на БСП.


„Вярвам в разума и сърцето на българския народ, че ще поиска промяна на живота си и промяна за България”, завърши декларацията си Корнелия Нинова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.