Свързани новини

11.05.2018 10:56

Нова поправка на Антикорупционния закон

Видян 1726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "И ако нашето законодателство е една матрица, антикорупционния закон дава една постоянна грешка в законодателството ни. Това са вече вторите промени и се дължат именно на нескопосания закон, който беше изготвен и гласуван", заяви Тодор Байчев от БСП, след като народните представители удължиха срока за подаване на декларация за имущество и конфликт на интереси на задължените лица пред Антикорупционната комисия до 8 юни. Това стана с поправка в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. Това е втората поправка от приемането му в началото на годината, когато се удължи срокът за общинските съветници за деклариране на несъвместимост.


В мотивите си вносителите от ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС обясняват поправката с краткия срок за подаване на декларацията и големият брой обстоятелства, които трябва да се декларират.


"Когато нещо се прилага за първи път, то има необходимо време, за да сработи. Очевидно този закон ви плаши и по тази причина твърдите, че това е лошо или не знам какво  законодателство", възрази на упреците на опозицията Данаил Кирилов от ГЕРБ, предаде БНР.


Народните представители единодушно гласуваха решение, с което възложиха на Министерския съвет да изготви и приеме позиция в защита на българските превозвачи по Законодателният пакет за мобилност, добил популярност като пакета Макрон. В мотивите си представители на всички парламентарно представени сили посочват, че Законодателният пакет за мобилост представлява пряка заплаха от фалит на стотици български превозвачи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион