Свързани новини

11.05.2018 11:26

БСП: ГЕРБ пренебрегват ОП за вероизповеданията

Видян 1185 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Какво се случва в управляващата коалиция? Защо ГЕРБ са пренебрегнали "Обединени патриоти" по отношение Закона за вероизповеданията?”: това попита в предаването „Тази сутрин” по бТВ депутатът от „БСП за България” и член на Комисията по вероизповеданията и правата на човека Стоян Мирчев.


По думите му законопроектът за вероизповеданията може би е един от първите, който показва единство в Народното събрание. „На КСНС при президента се взе решение за защита на националната сигурност в това направление”, припомни Стоян Мирчев.


„Не можем да говорим, че става въпрос за законопроект на ГЕРБ, ДПС или на който и да е било. Говорим за текстове, които се приемат от всички- че са безспорни и съотносими към националната сигурност на държавата”, каза Мирчев и обясни, че става дума за въпроси, свързани с финансирането от чужди страни на вероизповеданието в държавата ни, избягване на финансиране от радикални елементи. Депутатът от левицата посочи също, че в Комисия по вероизповеданията се чакат официалните становища на вероизповеданията в България.


Искрен Веселинов от „Обединени патриоти” отбеляза в ефира на бТВ, че от миналата есен лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е провеждал консултации със службите и ангажираните институции по отношение на текстовете и едва при разговорите с финансовото министерство станало ясно, че има и друг проект – на ДПС, който сега се внася от ГЕРБ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови