Свързани новини

11.05.2018 09:30

Макрон прекрати илюзиите на Борисов в Аахен

Видян 4222 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На важната среща в Аахен, президентът Макрон сметна за нужно да прекрати илюзиите на Борисов и други лидери в Централна и Източна Европа, че някой ще чака или приеме Борисовите варианти за европолитика без реформи, без съдържателна промяна в сферата на свободата на медии и върховенството на закона. Това написа във Фейсбук бившият посланик в Русия Илиян Василев.


Или че заслугите му за Западните Балкани са търгуем актив срещу приемане без реформи. Ето конкретният цитат : "Така е, Бойко - ще вървят напред заедно евро държавите, които спазват общите правила и искат веднага бързи реформи. (...) Не можем да чакаме онези, които правят малки крачки, в последния възможен момент".


Вижте мрачния вид на Борисов на срещата с Меркел. Да, действително има различия между Германия и Франция, но те не касаят общото им тотално несъгласие с мимикрията на демокрация и реформи в Източна Европа. Обръщайки се на малко име, няма как премиерът да се прави, че не се отнася за него и за България.


Докато ГЕРБ и Борисов се чудят как вместо реално да променят България в посока към по-близка интеграция с ЕС - еврозона и Шенген, да залъгват западните лидери с прегръдки, пиар и тодорживковски хитрини, накрая Макрон дръпна чертата - право куме в очи. Трябва действително да не си в час, за да си мислиш, че като те заливат с любезности - "моя приятел Бойко" и прочие, нямат точна представа какво става у нас.


А сега разтълкувайте казаното от един от видните герберци - които често пиари от тяхно име - депутатът Биков, който не вярвал на класацията на "Репортери без граници" и пряката отговорност на управляващите, включително за монопола на Пеевски. Колко са адекватни от ГЕРБ на предизвикателствата на времето и дали могат да изведат България до спасителен бряг?


Ето това е моята основна надежда за промяна на политическата ситуация. Натискът на ЕС и спихването на илюзиите. По-европейска и атланитческа алтернатива на това правителство няма да дойде от ляво или от повече проруски партии, а от нормалните демократи - там където ГЕРБ очевидно не може да свърши никаква работа - нито да влезем в Еврозоната, нито в Шенген, нито в банковия съюз, защото олигархичният модел на управление ни отвежда в периферията. Но нормалният бизнес, всяка българска компания има нужда от повече Европа в България.


Медиите разбира се, ще осигурят нужния комфорт - или няма да предадат казаното от Макрон, или ще кажат че се отнася за други, а не за нас, или ще дадат кадри от прегръдки и потупвания по рамото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 мими 30.06.2019 14:08

    така е,не можем вечно да ги лъжем,че нещо се оправя или движи правилно.....всичко лошо се вижда-корупция и пенсионерска мизерия и правителствено и депутатско безгрижие и прахосване....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на