10.05.2018 16:26

Първи на пазара LIDL предлагат месни продукти без изкуствени добавки

Видян 4931 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

LIDL e първата верига у нас, която предлага колбаси, които са с ръчно отделено месо. Продуктите от нейните собствени марки Pikok,Baroni, Dulano и колбасите от линията Родна стряха, която включва над 80 артикула от доказали качеството на работата си български производители, вече се правят без механично отделено месо, което води до намаляване на използването на подобрители и сгъстители, като обаче се запазва добрата цена. Разширява се линията Clean Label, която включва продукти без изкуствени добавки – абсолютна новост за българския пазар. Това значи, че даже колбасите, смятани като клас за нездравословни поради съмнителните си съставки, вече могат да се намерят във вариант, подходящ за балансирано  и пълноценно хранене. Защото са от чисто месо.


„Една от нашите цели е непрекъснато да разширяваме асортимента и то в посока предлагане на още по-качествени продукти, по чисти рецепти, отговарящи на високи стандарти”, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на веригата.


При ръчното отделяне на месо за колбасите се осигурява качество, което машинното не може да даде. Когато се използва машина, получената суровина е с по-високо водно съдържание и по-ниска хранителна стойност, което налага добавянето на консерванти, оцветители, сгъстители, за да се постигне търговският вид по форма и цвят на крайния продукт, уточняват специалистите. При ръчно отделеното месо, което използват в колбасите от собствена марка на LIDL, вкусът остава автентичен и неподправен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв