Свързани новини

10.05.2018 12:00

Вучич: Путин е зад Сърбия винаги

Видян 1270 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С президента на Русия Владимир Путин винаги разговаряме искрено, открито и по всички теми и, винаги, когато се наложи, той е тук зад Сърбия, заяви в интервю пред Радио и Телевизия Сърбия (РТС) сръбският президент Александър Вучич, сумирайки двудневното си посещение в Русия, предава скопското електронно издание МКД.


Той добави, че Сърбия е „сигурен и коректен партньор“ и че това не е за един ден.


Вучич заяви, че е важно, че Сърбия и Русия са затвърдили приятелството и сътрудничеството си във всички области на обществения живот и че са разговаряли за всички ключови въпроси.


"Благодарен съм, че Владимир Владимирович Путин оказа огромна чест на сръбската делегация и на Сърбия като държава, поставяйки ни като основни гости на ежегодния парад по случай победата над фашизма. Това показва, че освен, че имаме много общо в миналото, ще имаме много общи неща в бъдеще ", добави Вучич.


Той отбеляза, че с Путин са прекарали "много, много време" в разговор за Косово и Метохия.


"Ние анализирахме всички съществуващи документи на ООН, анализирахме поведението на всички участници на световната политическа сцена, преди всичко по този въпрос", подчерта президентът на Сърбия.


Той също така е разговарял с Путин за икономическото сътрудничество, енергийното сътрудничество, военно-техническото сътрудничество и посещението на руския президент в Сърбия.


"Очакваме това или през октомври, или през ноември", уточни Вучич.


Той повтори, че всички знаят, и тук, и в Европа, и в света, че Сърбия е на европейския път, но когато Сърбия е казала, че няма да налага санкции на Русия, то това ще бъде тъака, както и че това се отнася и за военния неутралитет и за решението си да не влиза в НАТО или в друг военен съюз.


В интервюто пред РТС, Вучич подчерта, че тази последователност е голямата сила на Сърбия и че "когато кажете нещо, трябва да се придържате към, и това, както виждате, се посреща с голяма почит".


"Всеки път, когато имахме проблеми с Косово, с дивашкото проникване на албанците на север и побоят на Марко Джурич, въпреки че Путин беше в ужасна ситуация - току-що бяха минали изборите и се случи пожара в търговския център, в който загинаха деца, той се обади в рамките на 24 часа и можахме да говорим за всичко. Винаги можем да стигнем до Путин ", обясни сръбският президент.


Както каза Вучич, той се опитва да не затормозява руския президент твърде много и да не го безпокои при изпълнението на важните му задължения.


"Но когато е необходимо, Путин е тук за Сърбия и затова съм много, много благодарен", каза президентът.


Сръбският държавен глава си припомни, че с руския президент винаги се разговаря искерно, открито и по всички теми.


"За нас няма теми табу и мисля, че Путин разбира и мен, и позицията на Сърбия, докато аз се опитвам да разбера позицията на Русия. Ние сме приятели и в нашата връзка има доверие в другия събеседник и сигурност в него ", подчерта президентът на Сърбия.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Баба Меца е зад Заю Баю.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще