Свързани новини

10.05.2018 11:12

Израел удари десетки цели в Сирия

Видян 1296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Израелската авиация нанесе удари по десетки ирански цели в Сирия и батареи на противовъздушната отбрана на Дамаск, съобщи Армията за отбрана на Израел, предаде Фокус. Целите са принадлежали на иранските формирования Ал Кудс на територията на съседната държава. Около полунощ израелските военни заявиха, че намиращите се в Сирия ирански сили Ал Кудс са изстреляли около двадесет ракети по позициите на армията на Голанските възвишения. Както заяви представител на армията, част от ракетите са прихванати от батареите на противоракетната отбрана на Израел – Железен купол.


Сред атакуваните обекти са ирански военен лагер на север от Дамаск, оръжейни складове на летище в столицата, наблюдателни пунктове, както и други позиции и въоръжение на „Ал Кудс“ в близост до границата.


„Освен това е бил унищожен автомобил, от който е бил произведен пуск на ракети по Израел“, съобщиха израелските военни, като добавиха, че иранските сили са използвали предни позиции за обстрела на израелските войски на Голанските възвишения с реактивни снаряди тип „Град“ и „Фаджр-5“.


Освен това, под удари са попаднали няколко зенитно-ракетни установки. Сирийската ПВО, според думите на представители на израелската армия, са игнорирали призивите да не се месят в операцията и в отговор на огъня от земята, авиацията е нанесла удари по няколко системи от тип SA-5, SA-2, SA-22 и SA-17.


От израелските ВС отбелязват, че всички задействани самолети, в една от най-мащабните операции за последните години, са се върнали благополучно на своите бази, а ракетният залп, който я е провокирал, също се е разминал без израелски загуби. Нито една от изстреляните през нощта ракети не е паднала на контролираната от Израел територия, уточниха военните.


Официалният представител на ВС на Израел Джонатан Конрикус заяви, че властите са информирали Русия преди ударите по Сирия. От там подчертаха още, че Израел не е заинтересован в по-нататъшна ескалация на конфликта с Иран и призоваха Техеран да се въздържа от нови атаки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.