Свързани новини

08.05.2018 09:29

Путин обръща курса към вътрешната политика

Видян 1485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новата руска лимузина Кортеж, разработена от студенти и млади спецове, при това с обикновен московски номер закара Владимир Путин за встъпването му в неговия 4-и мандат. На нейната база се разработват седан, SUV и дори микробус. Пред 5000 души, поканени по случай инаугурацията в Кремъл, той нагледно демонстрира онова, което по-късно изведе като основни приоритети в словото си. Русия спира да гледа навън и започва да работи за себе си. „Качеството на живот и здравето на човека е най-важното”, подчерта той и набеляза развитието на нацията, което според него трябва да се основава и на модерна технологична икономика. „Целта на работата ми е да служа на хората и отечеството. Русия и занапред ще укрепва могъществото си. Историята не прощава безразличието, отслабването, непоследователността. Променяме се заедно със света, без да забравяме корените си. В тях е красотата и силата ни. Ние сме мощен отбор, който може да се справи с всичко”, заяви Путин. По международните теми, той спомена само една фраза: „Русия е силен и влиятелен участник в световните дела”.


Президентът беше аплодиран от специалните си гости – ексканцлерът Шрьодер – специално подчертаване на отношенията с Германия, особено пред визитата в Сочи на актуалния й премиер Ангела Меркел на 18 май, вдовицата на предишния президент Елцин – Наина, Стивън Сегал, големите режисьори Михалков и брат му Кончаловский, най-младата – олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Алина Загитова, легендарните спортисти Карелин, Тарасова и Плюшченко, знаменитата композиторка Пахмутова, театралната магьосница Волчак, актьорът Лановой, а изненадващо и "помилваният" бивш кмет на Москва Юрий Лужков. Присъстваха и 1500 младидоброволци от кампанията на Путин, на които единствени обърна специално внимание, поговори и се снима с тях.


Тв предаването на церемонията беше много интересно, тъй като представи пътя на Путин в реално време от неговия кабинет в Кремъл, през лабиринта от коридори в двореца, отрупани с картини, до друго негово крило, където са залите за приеми и как гледа парада на Кремълския полк, чийто празник по стечение на обстоятелствата се оказа именно деня на встъпването в длъжност 7 май.


Социологическо проучване в Германия, Италия и Франция, публикувано от руските медии в деня на инаугурацията показа, че Путин е сочен за най-влиятелен лидер в света, а на втора позиция с повече от 10% изоставане е американският му колега Доналд Тръмп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични