Свързани новини

04.05.2018 13:15

Нинова ще дарява 600 лева месечно от заплатата си

Видян 2057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Макар и отхвърлен, за мен това е закон в сила и ще си го прилагам за себе си. Намалението на депутатските заплати, което предложих – около 600 лева месечно от заплатата си ще дарявам на едно болно дете, на един възрастен човек, на някой, който е в беда и има нужда. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки отхвърленото от парламента предложение депутатските заплати да бъдат намалени и фиксирани, предаде Фокус.


„Срамен дебат на българския парламент. Системата и статуквото се съпротивлява по всякакъв начин, за да не си намали привилегиите, заплатите и благините. На мен ми беше ясно, че тази система ще се съпротивлява. Поели сме този риск. Чухте много обвинения срещу нас, това няма никакво значение. Направих това предложение искайки то да стане, а не проформа”, посочи Нинова.


„Аз смятам, че предложението беше различно. Ние ще продължим да даряваме от групата и от субсидията на партията, но тук става въпрос за личен пример. За някакво осъзнаване, че депутатите и политическата класа трябва да отстъпим от това, което имаме, защото знаете какво е отношението на народа към тези привилегии”, допълни още тя.


Във връзка с изнесената от управляващите статистика, че тя е участвала в нисък процент от гласуванията, Нинова подчерта: „Най-обективната картина може да я видите в петък, на празната зала. Там няма ляво, няма дясно, няма център – всички отсъстват”. Според нея отсъствието на депутатите от пленарна зала трябва да се санкционира с глоби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец