Свързани новини

04.05.2018 09:46

Борисов: Какво ще лети на парада, ако е приземена авиацията?

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Гордея се с това, че намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лева. Срам ме е, че не можахме да представим Истанбулската конвенция, така че да убедим обществото, че трябваше да я приемем, както повечето страни в Европа”. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ексклузивно интервю за Нова телевизия по повод първата година от управлението на третото му правителство. Румен Радев се държи като президент на една партия, на две - БСП и ДПС. Не може ние да мълчим, защото той е президентът, заяви премиерът.


"300 милиона ни изсмукнаха за кугарите, така бяха подписали договорите. Беше казал, че авиацията ни е приземена. Какво ще лети утре на парада за 6 май, ако е приземена авиацията", риторично попита Борисов, припомняйки изказването на Радев.


И се върна към времето, когато са купувани самолетите спартан и хеликоптерите кугър без оборудване.


"Защо купиха три стартана, там една пушка няма, а са най-скъпите. От най-скъпите, най-модерни кугъри, четири летят, другите са на земята", изреди премиерът.


Според Борисов Радев не може да бяга от проблемите в армията, защото е бивш шеф на ВВС.


Не може - откак съм аз, да има само проблеми. А имаше филми - "Баш майстора", гледах го, такъв е българският строител, припомни Борисов.


Само ГЕРБ подкрепя президента Радев за 2 процента от БВП да се отдели за отбрана. Партията БСП, която го издигна, не го подкрепя. Нинова категорично заяви на КСНС, че няма да подкрепят искане за 2 процента от БВП да отиде за отбрана. А не чух президентът да каже, че ако спазим желанието на Нинова, нарушаваме изискванията на НАТО, продължи Бойко Борисов, цитиран от "Епицентър".


Да искаш два месеца преди края на председателството вот на недоверие, дни преди срещата на високо равнище в София, през юли 4 дни китайският премиер ще стои в България и точно сега да искаш оставка, когато не си готов, не виждам защо го правиш това с държавата. Догодина ще си премерим силите, добави Борисов в отговор на искането на лидера на БСП Корнелия Нинова да си подаде оставката.


Видяхме служебното правителство и кадрите им. Резултатът е 150 млн. лв. по-малко събрани от приходните агенции. Единственото, което решиха беше за изтребителите, заяви Борисов по адрес на БСП и Румен Радев.


Престрелките са от него към нас и към този момент това носи само вреда. Дядо ми казваше, че винаги е по-добре два коня да теглят каруцата, отколкото един, така премиерът коментира словесната битка между „Дондуков” 1 и „Дондуков” 2.


Борисов подчерта, че за да има разбирателство, е разпоредил „министрите всеки ден да искат срещи с президента”.


Те приемат обществените поръчки и носят отговорност за провеждането им. И аз имам мои мисли в тази посока, но не бих ги казал, не бих се превърнал в президента, категоричен бе Борисов.


Корупцията е бич, който всеки ден, на всички нива трябва да се смазва, категоричен бе премиерът.


Той коментира и зрелищния арест на кметицата на „Младост” Десислава Иванчева. Надявам се това да им е обица на ухото. Аз лично не обичам да има толкова голяма показност, заяви Борисов.


Той призова обществото да даде шанс на новата комисия за борба с корупцията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог