Свързани новини

03.05.2018 12:30

Посочиха най-добрата възраст за учене на втори език

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Децата трябва да започнат да учат нов език до 10-годишна възраст, за да постигнат ниво на владеене близко до майчиния език, сочи ново изследване. Според него става по-трудно да се научи език в зряла възраст. Децата са висококвалифицирани в изучаването на граматиката до навършване на 17 или 18 години, много по-дълго, отколкото се предполагаше. Но, ако започнат да учат чужд език след 10-годишна възраст е малко вероятно те да го говорят свободно. Учените смятат, че това е така, защото те имат по-малка времева рамка, преди учебните им способности да започнат да отслабват около 17-годишна възраст, в сравнение с онези, които се опитват да формират същите умения преди 10.



Според асистента по психология в бостънския колеж Джошуа Хартсорн екипът е изненадан, че езикът до голяма степен може да се овладее до юношеските години. По думите му откритията имат по-широки последици за разбирането на ума и мозъка.

 Изследователите от MIT и Harvard са проучили резултатите от граматически тест на почти 670 000 участници, най-големите по рода си данни събирани за езика и ученето досега.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния