Свързани новини

02.05.2018 12:20

Борисов: Нашите служби работят много добре с Великобритания

Видян 1128 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс и премиерът Бойко Борисов са обсъдили сътрудничеството между специалните служби на двете страни и ситуацията след Брекзит на срещата си в Министерски съвет, съобщи БНТ.


На срещата, на която са присъствали и шефовете на специалните служби, премиерът е обяснил, как България охранява българо-турската граница и пресича каналите за трафик на цигари и чувствителни стоки. Поводът за срещата е успешна съвместна операция в Ирландия срещу фабрика за производство на незаконни цигари.


„Нашите служби работят много добре с Великобритания и продължаваме работа. С тях правим операции за стотици милиона паунда, за което им благодарим. И посланик Хопкинс дойде днес публично да ми благодари. Колегите работят много добре по тази тема. Или, когато отчитахме най-ниските нива на контрабанда в България и най-високите във Великобритания, се оказах прав“, каза още премиерът Борисов, цитиран от "Епицентър". Той припомни, че през месец март беше разбита фабрика в Ирландия, която е произвеждала цигари за 200 млн. паунда и в която са участвали и българи.


До края на месеца ще проведем среща с всички посланици в България, за да им кажем истината за това, как се справя България с опазването на границата с Турция, каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти след срещата с посланика на Великобритания в България Ема Хопкинс.


„Срещата премина много добре. Обсъждахме взаимодействието на многото служби на двете държави, като акцентът падна върху това, какво се случва след Брекзит. Ние ще продължим да работим заедно“, добави министърът.


Валентин Радев уточни, че е поканил посланик Хопкинс и на среща с всички посланици в МВР - особено на онези държави, които през летния сезон имат повече туристи в България. „На нея ще им обясним и ще кажем истината за това, как България се справя с опазването на границата с Турция, как се справяме с прекъсването на каналите за мигранти и в двете посоки“, коментира Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева