Свързани новини

27.04.2018 15:14

44%: Случаят Иванчева е постановка

Видян 1791 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има много сериозно очакване за социална, обществена и правосъдна справедливост. Това каза изпълнителният директор на Галъп интернешънъл Първан Симеонов относно последното изследване на агенцията за нагласите на българите.


Случаят с ареста на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева поляризира мненията, каза Симеонов пред БНР  и посочи данните: „44% се съгласяват с твърдението, че това е постановка. 34% са на обратното мнение. Цели 22% не знаят. Този случай не оставя обществото с еднозначно впечатление. По всичко личи, че обществото ни държи на опазването на личното достойнство и държи тук да получи още доказателства“.


„Когато става дума за правосъдието, обществото ни много се радва на това, което се случи с Желяз Андреев, още в средата на месеца, после и прокуратурата и главният прокурор се отказаха с настървение да се занимават с това дело – води до одобрение. 60% казват, че са доволни, че прокуратурата се отказа от екстрадиция“, даде като друг пример Симеонов.


Обществото ни реагира с обострена социална чувствителност на тема правосъдие и вътрешни работи, коментира социологът. По думите му, обществото иска „твърда ръка“, но без да стига до крайности. Той отбеляза още, че също добре се възприема идеята на вицепремиера Валери Симеонов за намаляване на рекламата на хазарт:


„55% ще кажат оставете игрите, махнете рекламата. Има едни 14%, които ще ви кажат – изцяло махнете всичко. 27% искат всичко да остане както досега“.


Мнозинството от хората признават, че не е лесно да се спечели от такъв тип игри, въпреки това обаче 3 млн. българи играят хазарт. Около 2,5 млн. българи обаче са убедени, че в живота се успява с късмет, посочи Симеонов. По думите му, всичко, което е по-социално и връща на хората усещането за справедливост, се възприема, дори да е популистко.


В политически план Първан Симеонов посочи резултатите :"Сондажът е правен между 19 и 22 април", уточни Първан Симеонов и добави: "60 на сто са чули за речта на президента, а 69 от тях одобряват критиката към правителството. 19 процента не я одобряват, а останалите се колебаят. Общото ниво на критичност към властта у нас остава силно, въпреки подкрепата за външнополитическите действия на Борисов, уловена в предишни изследвания".  


Директорът на „Галъп интернешънъл“ обобщи: „Общество, което е все по-критично към своите политици, но общество, което все пак запазва здравия си разум“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв