Свързани новини

27.04.2018 14:44

Борисов: Новите бойни машини за пехотата да се правят в България

Видян 3157 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите бойни машини за пехотата, които предстои да бъдат закупени със заделени за тях 1.2 млрд. лева, ще се произвеждат в България, стана ясно от посещението на премиера Бойко Борисов и вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев в завод ТЕРЕМ - Хан Крум в Търговище.


"На това предприятие ще бъде възложена модернизацията по натовски стандарт на бронираните машини на българската армия. Като възложим работата на български завод, държавата ще спести милиарди левове и ще открие нови работни места", написа Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук.


"Сега да видиш как ще ги изпипаме тука - немски скоростни кутии, американско-британски мотори, наши боеприпаси, руското шаси", обобщи Бойко Борисов с медиите и "майсторите". Той допълни, че в БАН и във военни научни институти се работи по нови оръжия и системи за защита, съобщава Епицентър.


"Амбицията ни е проектът за модернизиране на машините за Сухопътните войски да бъде реализиран в български предприятия и в процеса да бъдат ангажирани български учени, инженери, механици", обяви министър-председателят Бойко Борисов. По думите му, това ще позволи отпуснатите средства от държавния бюджет да останат в България, ще спомогнат за развитие на научния потенциал и за повишаване на жизнения стандарт.


„За съжаление, не така е било през последните години. Най-лесно е да се купува, да се харчат парите на данъкоплатците“, коментира вицепремиерът Томислав Дончев. Той посочи, че желанието на правителството е да бъде ангажиран целият индустриален и научен потенциал на страната. „Ако този потенциал бъде развит, той ще може да намери и други клиенти“, посочи Дончев.


В момента тече междуведомственото съгласуване на проектите за инвестиционни разходи за придобиване на основна бойна техника за Сухопътните войски и на нов боен самолет. Очаква се те да бъдат внесени за разглеждане от Министерския съвет на заседанието на 9 май, посочи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.


"С коалиционните партньори имаме различия, но имаме и обща цел - държавата да върви напред", каза Борисов, запитан има ли напрежение в коалицията след назначенията в КЕВР. „Ние имаме разписани коалиционни споразумения, придържаме се към тях“, обясни премиерът и заяви, че при него напрежение няма, а е точно обратното.


„Виждате, работим много добре с всички министри и вицепремиери. Разбирам, че е модерно да се създават непрекъснато напрежения, но ви връщам една година назад. Тогава, когато трябваше да се създаде правителство. „Нито ВМРО ще стане ГЕРБ, нито ГЕРБ – ВМРО. Имаме своите различия, които ще останат винаги, но имаме обща цел – държавата да върви напред, да е по-стабилна и по-успяла“, каза още Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп