Свързани новини

25.04.2018 17:34

МТел става А1 съвсем скоро

Видян 4503 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият джи-ес-ем оператор в България МТел ще се казва вече А1. Тази новина е важна за повече от 3 960 000 милиона българи през първото тримесечие на 2018 г., които ползват услугите на телекома, предлагащ, освен мобилна, също така и стационарна/фиксирана телефония, интернет, телевизия и други услуги.


Това става 26 години след лицензирането на компанията през 1992 г. като Мобилтел. Тя започва да действа от есента на 1995 г. под търговското име Цитрон. А преди няма и 21 години стартира бурното си развитие, като преди две десетилетия дългото Мобилтел е заменено за краткост от МТел. В момента тя е подразделение на Телеком Аустрия с бранда А1, чието име ще носи.


Скоро. В подготовка сме, но нямаме още дата”, коментира пред 19 минути високопоставен източник от все-още-МТел въпроса кога точно се предвижда стартът под новата марка.


За последната отчетена 2016 това е най-големият в България с над 39% от броя на абонатите на мобилна телефонна услуга и реализираните приходи. Фиксираната мрежа покрива над 1 милион български домакинства. Към началото на 2015 г. 3G мрежата на компанията покрива 67,6% от населението на България, които живеят в 261 населени места.


107 млн. евро е оборотът на МТел за първото тримесечие на тази година. Печалбата за същия период се е вдигнала с 10,7% спрямо м.г. до 31,2 млн. евро преди данъци, лихви и амортизации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.