Свързани новини

25.04.2018 09:31

Цацаров: Глупост е, че вървим към прокурорска диктатура

Видян 1336 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Нека се съсредоточим върху фактите и да пропуснем спекулата. Прочетох, че това е първа стъпка към прокурорска диктатура – отчайващи глупости". По този начин главният прокурор Сотир Цацаров коментира в Брюксел острите реакции по повод показния арест на кмета на Младост Десислава Иванчева, съобщава бТВ.


По думите му многочасовото й оставане пред камерите и погледите на хиляди граждани насред София е довело до мнения, „граничещи с научната фантастика”, но „щеше да има критика, ако не беше присъствала на огледа”.


„Чуха се приказки по начина на осъществяване на огледа от парламентарни сили. Законът е такъв, творите го Вие и ако нещо в действията ни е нередно, променете закона и ние ще го спазваме. Критикувайки закона, критикувате себе си”, заяви обвинител №1.


В същото време голяма част юристите изказват коренно различно мнение и открито критикуват показния арест. Както вече стана ясно шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев се позовава на разпоредба за изземване от помещение, която според него се прилага по аналогия и за кола.


"Нито Законът за МВР, нито НПК изискват да се броят и описват парите на място. След като се открие престъплението, на място се извършва претърсване и изземване, като това трябва да стане внимателно и в присъствието на посочени по правилата поемни лица и на задържаните. Изготвя се протокол, иззетите доказателства се поставят в пликове, поемните лица потвърждават с подписите си, че в пликовете се поставя именно иззетото, пликовете се запечатват и потеглят заедно със задържаните към следствието или прокуратурата. Ако автомобил е свързан с престъплението, той се откарва или репатрира също", заяви пред Дневник адвокат Людмил Рангелов. Според него няма нужда арестуваните да се държат закопчани с белезници, защото шансът да изтрият веществото, с което са били маркирани парите, е минимален. Веществото трудно се изтривало дори след измиване на ръцете. Според Рангелов голямото нарушение на КПКОНПИ и прокуратурата е, че до арестуваните не е бил допуснат адвокат.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец