Свързани новини

24.04.2018 12:27

Нинова: Управлението на страната сега - нестабилност

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Нестабилност. Заради многото конфликти в самата коалиция. Нестабилност и в обществото, защото почти всяка седмица има протест на хората”, така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори в Тази сутрин по bTV на въпрос как оценява управлението на страната


„Вчера бяха лекари, днес са миньори, онзи ден бяха хората с увреждания. Обществото ври от недоволство. Управляващите не искат да видят, че хората са недоволни и че ги критикуват. Цензура, диктатура, ограничаване на свободата на словото. Пише го и в доклада на департамента на САЩ”, каза лидерът на БСП.


Помолена да коментира случая с Десислава Иванчева като юрист, тя каза, че има два изхода – или да има осъдителна присъда срещу нея в български съд, или да има осъдителна присъда срещу България в Страсбург – „поредната за нарушаването на правата на човека“.


„Доказателствата не мога да коментирам, защото не ги познавам. По начина обаче, по който беше направено, мисля, че се минаха граници“, каза Корнелия Нинова. Дано държавата да се бори с корупцията и това да не е пиар, добави тя.


Депутатската заплата и отпуска


По повод предложението на БСП за намаляване на депутатските заплати и отпуски, заради което партията бе обвинена в популизъм, Нинова попита въпрос на популизъм ли е, или на законност да се спазват законите равно за всички в България, предвид, че Кодексът на труда казва кой колко ще почива, а депутатите си приемат отделен закон. По данни на КНСБ 4 млн. българи работят под средната заплата, 400 хил. са на минимална заплата, а 400 души в държавата са на три средни заплати.


Високата досега заплата попречи ли на „Суджукгейт“, на „Хасковогейт“, попита лидерът на БСП. – Заплата се дава за труд, не за да не крадеш. Ако крадеш, има друг кодекс – Наказателния“. Тя увери, че когато спечелят избори, това ще е първото нещо, което ще направи.


 


Престрелката Румен Радев – Цветан Цветанов


 


За пореден път г-н Цветанов отправя обвинения в едни от най-тежките престъпления по Наказателния кодекс – срещу републиката. Затова го предупредих след КСНС да внимава, да не стане поредното дело в Страсбург. „Заради този човек сме осъждани многократно в Страсбург. В последния доклад на Държавния департамент на САЩ видяхте ли какво пише? На близо милиард сме осъдени заради такива изказвания, а заради него (Цветанов, бел. ред.) – няколко пъти“, каза Нинова.


Кога Министерският съвет ще предяви претенции към Цветан Цветанов да си плати от джоба парите, които българският народ е платил заради такива изказвания, попита тя.


Атаката срещу Радев е стратегия на ГЕРБ, твърди Нинова. Тя е координирана, острието ѝ е Цветанов, а причината е страхът от авторитета и рейтинга на президента.


Твърденията, че Радев е посочен отвън за кандидат за държавен глава е „пълна спекулация и манипулация“, каза Нинова. Според нея не президентът трябва да влиза в обяснителен режим, а Цветанов – да докаже твърденията си. „И като го каже още един път, ще трябва да го доказва в съда“, заяви Нинова. Това не е заплаха, но трябва да има ред и законност в тази държава, посочи тя.


 


БСП е алтернатива. Левицата пое комисията за ЧЕЗ, за да разследва управляващите


 


„Да бъдеш премиер и да имаш министри, означава общо управление. Да имаш председател на анкетна комисия, която трябва да разследва евентуални съмнения за корупция и злоупотреби при управляващите, не е общо управление, а е алтернатива”, коментира Корнелия Нинова за комисията за ЧЕЗ с председател от БСП. По думите й левицата не може да си стои в ъгъла, когато някой на тъмно взима ЧЕЗ и една трета от енергоразпределението на страната. „Поемаме комисията за ЧЕЗ и свършваме работа. Най-нормалното в един парламент е анкетните комисии, които разследват управляващите, да се оглавяват от опозицията – така е в цивилизованите страни. Един път това ще се случи у нас и някои ще кажат, че не било нормално”, посочи лидерът на левицата.


Корнелия Нинова обясни и какво е свършила комисията за ЧЕЗ с председател от БСП: „Какви въпроси стояха в началото. Единият е – има ли държавата отношение към сделката. От правителството казаха, че нямат и не знаят за нея. Доказа се, че правителството излъга, че не му е била предлагана сделката за ЧЕЗ”.


„Двадесет и няколко фирми на Гинка Върбакова, съпругът й и свързани лица, се разследва от прокуратурата”, обясни председателят на БСП. Нинова каза също, че по време на сделката за ЧЕЗ от компанията са поискали и 51% увеличение на нощната тарифа. „Дори само да не се увеличи с 51% цената на тока, ще е голям успех, защото е важно за 3 милиона българи”, категорична бе тя. Нинова изтъкна, че в Чехия и във Франция  има държавни ЕРП-та и попита- защо в България да няма?


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако