17.04.2018 10:04

Китай произвежда повече слънчева, вятърна и водна енергия от САЩ и ЕС

Видян 1981 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Китай, който бе засегнат от замърсяването повече, от която и да е друга страна, изведе на преден план прехода към възобновяеми енергийни източници, а инициативата Belt and Road (BRI) му служи като канал за износ на технологии в цяла Азия.


Според Международната агенция по енергетика (МАЕ) търсенето на енергия се предвижда да нарасне с 30% до 2040 г в глобален мащаб. За Югоизточна Азия се очаква то да нарасне с 70%  през следващите 25 години.


Китай, известен с мръсния си въздух, превърна борбата срещу замърсяването в национален приоритет. Въпреки  че 75% от електроенергията в Китай все още идва от електроцентрали, захранвани с въглища, изграждането на най-малко 85 нови електроцентрали, работещи по този начин вече е отменено, а развитието и разпространението на нови възобновяеми енергийни източници бързо заема своето място.


 Резултатите от това са революционни, тъй като Китай е световен лидер в слънчевата, вятърната и водна енергия, като всяка година инвестира повече във възобновяема енергия, отколкото в САЩ и ЕС. През 2017 г. Китай увеличи ангажимента си, като обеща да инвестира допълнителни 360 милиарда долара за възобновяема енергия преди 2020 г. и според неотдавнашен доклад на Института за енергийна икономика и финансов анализ (IEEFA) само миналата година Китай изпомпва над 44 милиарда долара за увеличаване на обхвата й.


Този модел се възпроизвежда в цяла Азия. Китай е инвестирал 32 милиарда долара в проекти за чужбина.


Китайските компании понастоящем представляват около 60% от производството на слънчева техника в света. Фирми като Longi, Hareon Solar, Tongwei, JA Solar и Jinko Solar разширяват своя пазар бързо в чужбина заедно с БРИ.  Longi  понастоящем създава 500 MW инсталация за слънчева енергия в Индия, Hareon Solar участва в съвместно предприятие в Мароко, за да инсталира електроцентрали и производствени мощности на соларни модули, JA Solar доставя за 92 страни, докато Jinko Solar планира да заеме 10% от световния пазар за производство на слънчева енергия.


Въпреки това, докато Китай прави значителни крачки в разпространението на възобновяемата енергия в международен мащаб, трябва да се отбележи, че Belt and Road също улеснява разпространението на въглищната енергия. Според доклад на Глобалния екологичен институт от 2017 г. Китай понастоящем участва в 240 централи, работещи с въглища, в 25 от 65-те страни-членки на BRI.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева