Свързани новини

13.03.2018 11:03

Илон Мъск: Изкуственият интелект е по-опасен от ядреното оръжие

Видян 2934 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изкуственият интелект е по-опасен от ядреното оръжие, смята милиардерът Илон Мъск, който иска да колонизира Марс. На фестивала SXSW в Остин, Тексас, Мъск подчерта, че две неща най-много го тревожат в живота - производствени трудности с електрическия автомобил Tesla Model 3 и опасностите от AI.


Милиардерът даде за пример Google AlphaGo, софтуер, задвижван от AI, който може да играе древната китайска игра на борда Go, като доказателство за напредъка на машината. В началото на 2017 г. AlphaGo постигна решаваща победа над играч номер едно на Go, най-претенциозната стратегическа игра в света. Той изрази необходимостта от регулиране на развитието на изкуствения интелект, за да се гарантира безопасността на човечеството, но не посочи кой трябва да го регулира.


Мъска има резервен план в случай, че на ядрената война или на AI, изтриващо човешката раса. Все още трябва да се види точно как хипотетичните колонисти от Марс ще оцелеят в продължение на месеци или години, но основателят на SpaceX иска да постави 1 милион души на планетата, в рамките на план Б.


Мъск също предсказа, че напредъкът в AI ще позволи на самоуправляващите се автомобили да се справят с "всички режими на шофиране" до края на 2019 г. По думите му Autopilot 2.0 на Tesla ще бъде до 200% по-безопасен от това да управлява човек в рамките на две години. "Шофьорите ще могат да спят на волана някой ден", посочи той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни