Свързани новини

06.03.2018 11:30

Лазерни оръжия от Локхийд Мартин

Видян 1886 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След обявлението на Путин миналата седмица за ново лазерно оръжие на Русия, американската компания Локхийд Мартин се похвали, че разработва високоенергийно лазерно оръжие за изтребители. Тестовете трябва да приключат до 2021 г. Сделката е част от програмата за разработване на енергийни оръжия The Self-Protect High-Energy Laser Demonstrator (SHiELD). Northrop Grumman ще развие системата за контрол на лъча, а Boeing ще направи панела, според UPI. Най-вероятно с лазера ще бъдат въоръжени по-старите изтребители, които са уязвими във въздуха - като F-15C, F-15E Strike Eagle и F-16 . Лазерът ще бъде използван за самозащита срещу оръжия земя-въздух и въздух-въздух. През 2014 г. флотът монтира и тества лазер на USS Ponce, а съвсем неотдавна американската армия успешно изпробва лазер, монтиран на хеликоптер.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.