01/03
23.02.2018 10:02

Стъклените вили в свещената долина на Перу

Видян 2462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бихте ли прекарали деня и нощта в прозрачна стъклена капсула, висяща от висока скала?


Такава възможност предлагат грандиозните Skylodge Adventures Suites, стъклени вили, разположени на скалите в свещената долина на Перу.


Ако сте достатъчно смели, тези кристални къщички са достъпни само след като изкачите по въже 400 метра (около 1300 фута) по скалите.


Но пък ако се установите за нощта, ще можете да се порадвате на впечатляващи панорамни гледки към дивата долина и на Млечния път в небето, разказва CNN.


Идеята зад тези необичайни и екстремни жилища е да се предложи на туристите "уникално преживяване, което да ги свърже с природата или да ги накара да осъзнаят какъв лукс може да бъде връзката с природата", казва Наталия Родригес, мениджър на SkyLodge.


Апартаментите са продукт на компанията за приключенски туризъм Natura Vive, които искат техните гости да открият авантюриста в себе си.


В кабинките с размери 24 на 8 фута гостите разполагат с 4 легла, трапезария и баня. Изработени са от алуминий, който се ползва за космическата индустрия, и устойчив на атмосферни влияния поликарбонат - затова Natura Vive обещава, че те са сигурни и гостите са в безопасност.


Тази неконвенционална ваканция ще ви струва приблизително 1335 перуански сола ( 400 щ. долара) за една нощ. Цената включва  транспорт до и от вашата хижа или хотел до мястото, оборудване, водачи - плюс гурме вечеря с бутилка вино и закуска с изглед към долината долу.


За тези, които предпочитат да не пренощуват, SkyLodge предлага само перуанско гастрономично изживяване. Цената за вкусното похапване от 400 метра височина започва от 770 перуански сола (237 долара на човек).


В Свещената долина в Перу - дом на природни чудеса, зеленина и археологически останки – се намират и два много популярни туристически обекта, част от световното наследство на ЮНЕСКО: бившата императорска столица Куско и цитаделата Мачу Пикчу.


SkyLodges са така позиционирани, че гостите могат да останат ден-два, за да се порадват на долината от високо, преди да продължат към Мачу Пикчу.


Източник: Economic.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и