22.02.2018 10:53

Електромобилът Aspark Owl ускорява от 0 до 100 км/ч за 2 секунди

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електрическият автомобил Aspark Owl доказа, че може да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 2 секунди. С това стилният електромобил направо „заслепи“ тестовата площадка, както се пошегуваха в TopGear.com, по време на наскоро проведените изпитания на малък паринкг. Редица обилни сайтове наблюдаваха експеримента, за да видят, че колата развива от 0 до 100 км/ч за 1,92 секунди. Това, естествено, предизвика серия от възторжени възгласи.


„Задвижването на електрическите мотори става чрез комбинация от батерии и суперкондензатори, за които се твърди, че могат да осигурят пробег от 148 километра с едно зареждане,“ посочи Викнеш Вифжайентиран от MotorAuthority.


„Aspark смята, че тази „кукумявка“ може да достигне 278 км/ч – максимална скорост, която вероятно ще засегне заявения пробег от 148 километра“, коментира TopGear.com.


Въпросният „бухал“ привлече вниманието за първи път през миналата година по време на автомобилното изложение в Франкфурт. Това е „електрически суперавтомобил“ от Япония. Неговите създатели казаха, че са вградили в него „сериозна“ технология.


Задвижването е изцяло електрическо. Owl има двойка 40kW мотори за постигането на 429 к.с. Тежи 850 килограма и е с корпус от въглеродни влакна. Двуместното возило с врати тип „пеперуда“ бе определено от авто-медиите като „екзотика“. И навярно ще е наистина такава, като се има предвид, че Aspark възнамерява да произведе смо 50 бройки от Owl, всяка на цена от 4,4 милиона долара.


С ускоряване от 0 до 100 км/ч за 1,9 секунди возилото може да претендира за титпата най-брз автомобил на всички времена. Все пак трябва да се има предвид, че постигнатият рекорд е направен при шофиране а тънки гуми – в реални условия Tesla Roadster най-вероятно ще запази първенството си, коментираха автомобилните маниаци. Сега обаче се очаква „кукмявката“ да бъде тествана и с гуми, които са проектирани за обикновени пътища.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат