12.01.2018 10:40

Водородният Nexo изминава 600 км с едно зареждане

Видян 1707 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Hyundai планира да въведе най-малко 18 нови модела екологични автомобили до 2025 г. Производителят вече започна серията с Hyundai Nexo – SUV с водородни горивни клетки, който дебютира на изложението CES в Лас Вегас. Nexo е вторият SUV с горивни клетки на Hyundai, следвайки Tucson FCEV, който се сдоби с куп подобрения наскоро.


Hyundai Nexo се базира на изцяло нова платформа. Тя е не само е по-лека, но и позволява по-добро комплектоване на компонентите на горивните клетки и големия набор батерии. В сравнение със стария Tucson FCEV, Nexo е по-голям във всяко отношение. Той има повече вътрешно пространство, но новата и по-лека платформа в съчетание с по-мощния задвижващ блок от водородни горивни клетки дава на Nexo много по-добри резултати навсякъде.


По-конкретно, Nexo се задвижва от електрически мотор с мощност 120 кВт. Има и по-голям комплект батерии: 40 кВт. Nexo може да достигне 100 км/ч три секунди по-бързо от Tucson FCEV. Но най-добрата му характеристика е шофирането на дълъг път: Nexo може да измине близо 600 км наведнъж и може да бъде напълно зареден за пет минути.


Когато Nexo „пристигне“ на пазара в идните месеци, той ще представи и няколко нови технологии за подпомагане на водача, които са нови за марката Hyundai. Новият монитор за наблюдение на т нар сляпо поле „Blind Spot View“ подобрява конвенционалния монитор чрез камерите, които показват изглед от двете страни на автомобила върху централно монтирания екран. Системата използва широкоъгълни камери за оглеждане на всяка страна на автомобила, което дава на шофьорите по-добра представа за онова, което иначе не може да се види с традиционното огледало за обратно виждане.


Новият асистент за движение в лентата и асистентът за каране по магистрала автоматично настройват кормилното управление, за да центрират Nexo в избраната лента. Системата работи при скорости между 0 и 145 км/ч и на магистрали, и на градски улици. Системата за шофиране използва сензори и картографски данни за автоматично регулиране на скоростта на автомобила.


Най-сетне Nexo има и нова „Remote Smart Assist Parking“ система, която позволява на автомобила да се паркира самостоятелно или да се измъкне от паркомястото си със или без шофьор в колата.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Георги Георгиев

Спряхме Аферата с имотите в Южния парк: Георги Георгиев

"Спряхме Аферата с имотите в Южния парк ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни