09.01.2018 10:43

Немски робот е готов за колонизиране на Марс

Видян 1523 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Робот, който в бъдеще може да помогне за колонизиране на Марс, е едно от чудноватите творения на германския Център за авиация и космонавтика (DLR). Justin се разработва от 10 години, като постепенно се усъвършенства и придобива нови умения, пише Wired.com.


Така например, Justin може да борави ловко с инструменти, да прави и изпраща снимки, да улавя летящи обекти в условия на безтегловност, да разпознава и преодолява препятствия, разкриват от инженерният екип, ангажиран с проекта в DLR.


Поредното подобрение на робота е обновена версия на софтуера, която повишава степента на самостоятелност на Justin. За разлика от много други роботи, Justin е способен да формира самостоятелно алгоритмите си за действие, изхождайки от поставените задачи, т.е. не е необходимо предварително програмиране на всичко.


По време на последните изпитания само за две минути немският робот е успял да ремонтира слънчев панел, монтиран в лаборатория в Мюнхен. Нещо повече, контролът на действията на Justin е извършван от Космоса – по-конкретно, от борда на Международната космическа станция.


Justin, бъдещият колонизатор на Марс, е висок почти два метра и тежи около 200 килограма. Всяка ръка на робота може да повдигне предмети с тегло до 15 килограма.


Източник: Technews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне