07.12.2017 10:42

Toyota ще преобразува биотпадъци във водород

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Електроцентрала, която всеки ден ще произвежда по 1,2 тона водород, е новият проект на японската компания Toyota. Това е достатъчно за ежедневните нужди на почти 1500 водородни автомобила.


От компанията описват проекта като първата в света мегаватова централа за производство на електроенергия с карбонатни горивни клетки, която ще им позволи да захранват дейността си в пристанището на Лонг Бийч изцяло с възобновяема енергия, пише GreenTech.bg.


Tri-Gen в Лонг Бийч ще генерира около 2,35 мегавата електроенергия, когато заработи през 2020 г. Самата генерираща станция ще бъде 100% възобновяема – ще преобразува селскостопанските отпадъци на Калифорния във водород, електричество и вода. Разработката е на FuelCell Energy.


Toyota разглежда електроцентралата като важна стъпка в посока към т.нар. водородно общество. Водородът от Tri-Gen ще задвижва автомобили с горивни клетки, които минават през пристанището Лонг Бийч – включително седаните Mirai и тежкотоварния камион на Toyota, известен като Project Portal.


Вицепрезидентът на групата за стратегическо планиране Дъг Мурха заяви: „Повече от двадесет години Toyota разработваме технологии за горивни клетки, защото разбираме огромния потенциал за намаляване на емисиите и подобряване на живота на обществото”.


Новото поколение електроцентрала е част от целта на Toyota за постигане на нулевоеимисиен начин на работа в рамките на инициативата „Екологично предизвикателство 2050″. Тя предвижда насърчаване на автомобилите от ново поколение с нулеви емисии, намаляване на използването на вода и изграждане на общество, основаващо се на рециклирането. Понастоящем в Калифорния има 31 станции за зареждане с водород.


Източник: Technews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион