04.12.2017 11:20

Роботче Kirobo Mini води непринуден разговор

Видян 1687 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компактен и симпатичен Kirobo Mini е новото попълнение в продуктовата гама на Toyota Motor Corp. Роботчето вече се продава в автомобилните салони на компанията в Япония на цена от 42 984 йени (около 325 евро).


Kirobo Mini е миниатюрен комуникационен партньор за ежедневно общуване. Той се събира в дланта на ръката и е висок само 10 см в седнало положение. Kirobo обръща главата си към говорещия и се включва в непринуден разговор, движи главата и ръцете си, прави жестове.


Широката гама от жестове и способности за разговор на Kiboro Mini се постига главно чрез Bluetooth свързване към смартфони със специално разработено приложение. Вградената камера позволява на роботчето да разпознава изражението на човека, неговите емоции и да приспособи начина си на говорене и движение.


Kirobo Mini може да разговаря също и на базата на информация, извлечена от автомобила или дома. Потребителите могат да споделят своя опит и преживяване с комуникационния си партньор Kirobo Mini на специално създадения за целта сайт With Kirobo Mini Friend Park.


Предварителните продажби на Kirobo Mini започнаха още през май т.г. при избрани дилъри в Токио и префектура Аичи. Те бяха насочени към клиенти, които са привързани към иновациите. Kiboro Mini е създаден в рамките на проекта Toyota Heart, който цели да развие взаимодействието между човек и машина в различен от автомобилите формат.


Източник: Technews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец