06.11.2017 11:25

Автопилотът на Tesla е съпоставим с човек

Видян 1240 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Системите за автономно управление на автомобили вече достигат възможностите на човека, заяви шефът на Tesla Илон Мъск, коментирайки миналата седмица финансовите резултати на компанията за електромобили.


По неговите думи, разработваният в момента автопилот на Tesla е напълно съпоставим с човека. Той увери, че с днешните технически средства компанията може да постигне човешко ниво на управление. Илон Мъск обеща скоро да разкрие допълнителна информация за автопилота и допълни, че е оптимист за развитието в това направление.


Внедряването на системи за автопилот се бави, поради отсъствие на необходимите закони, поясни Мъск, цитиран от Neowin.com. Според него, при използване на пълноценна система за самоуправление по обществените пътища, регулаторът може да изисква по-голям гаранция за сигурността от показателите на средностатистическия шофьор – с 50%, 100% и дори 1000% повече, казва Илон Мъск.


Същевременно, Tesla понесе сериозни загуби през третото тримесечие на годината, възлизащи на $671,16 млн. При това приходите на американския производител на електромобили се покачиха с 30% спрямо същия период на миналата година, достигайки $2,98 млрд.


Илон Мъск призна, че все още Tesla не успява да постигне планирания обем на производство на народния електромобил Model 3, но увери, че компанията прави всичко възможно да отстрани проблемите. Паралелно с това Tesla работи по други проекти – в частност, коментираната система за автопилот.


Източник: Technews.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни