19.09.2017 10:24

Huawei отговаря на Apple с истински AI смартфон

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Конкуренцията на пазара за смартфони се пренася в полето на изкуствения интелект (AI). След като Apple показа нов iPhone X с бионичен чип и разпознаване на лице, китайският гигант Huawei ще реагира на предизвикателството с „истински AI смартфон“.


Премиерата на флагмана Mate 10 е насрочена за 16 октомври, припомня технологичното издание The Verge. Смартфонът на Huawei идва с т.нар. „невронен енджин“ и ще конкурира пряко последното поколение iPhone.


Huawei наистина има реални шансове да излезе напред в мобилните устройства с изкуствен интелект. Вграждането на отделен AI чип в смартфона се явява сериозно предимство, тъй като гарантира по-бърза обработка на данните, по-дълъг живот на батерията и по-висока сигурност за потребителите.


На изложението IFA в Берлин миналия месец Huawei представи нова едночипова система (SoC) под името Kirin 970, която включва блок за невронни изчисления, или NPU. Подобно на бионичния енджин на Apple, NPU представлява набор от процесорни ядра в мобилния чип, предназначен за изпълнение на задачи, свързани с изкуствен интелект.


Но е възможно Huawei да отиде по-далеч от Apple в интеграцията на изкуствен интелект. Предишният флагман на компанията Mate 9 използва машинно обучение за адаптиране на операционната система към навиците на потребителя, разпределение на изчислитeлната мощност и памет за най-често използваните задачи. Mate 10 обещава още повече интелигентност.


Ще са необходими няколко месеца работа с устройството, за да стане ясно дали рекламните послания за изкуствен интелект имат реално покритие. Във всички случаи обаче стремежът на Huawei да използва изкуствен интелект на системно ниво е очевиден и заслужава адмирации.


„Истинският AI телефон“ не е само обособен хардуер, но и софтуерни компоненти, които използват иновативно машинно обучение. Мнозина наблюдатели на пазара са скептични за изкуствения интелект, тъй като този термин вече се използва за всичко – от перални машини до четки за зъби. Сега Huawei е на ход да опровергае скептиците.


Източник: Technews.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог