08.09.2017 09:49

Huawei изпревари Apple в продажбата на смартфони

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Китайският концерн Huawei изпревари американския Apple, като стана вторият по големина производител на смартфони в света. iPhone за пръв път се нарежда на трето място, откакто Blackberry и Nokia управляваха пазара.

 Пазарният дял на Huawei надмина Apple през юни и юли, според данни от Research Counterpoint. Huawei все пак остава доста далеч от лидера Samsung. За август също се очакват силни данни за Huawei, което прави завръщането на американците на втора позиция по-малко вероятно през месеца.

И макар че Apple е загубила второто място, моделите iPhone 7 и iPhone 7 Plus остават най-продаваните телефони. Едва след това следват популярните предимно в Китай Oppo R11 и Oppo A57.

Samsung е представен в топ 10 с четири модела, но само с едно устройство в топ 5 -  Galaxy S8. Със своя последен засега хит Redmi Note 4X китайският Xiaomi също влиза в челния списък, като заема шесто място.


Сегашната класация отразява, разбира се, моментното състояние. Дали Apple ще трябва да започне да се притеснява, ще стане ясно едва след началото на продажбите на новия iPhone, чието представяне ще бъде на 12 септември. Така че може би предстои ново разместване на местата в тройката.

Устройството вероятно ще разполага с нов дизайн на стъкло, екран, който заема почти целия телефон, както и нови функции, като безжично зареждане и разпознаване на лице.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от