09.08.2017 10:27

Siemens Gamesa инсталира най-високите вятърни турбини в Азия

Видян 1754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Ветроенергийният гигант Siemens Gamesa е инсталирал най-високите вятърни турбини в Азия с обща височина 210 метра, съобщи компанията във вторник, цитирана от Ройтерс. 33-те турбини с кули с височина 153 метра и 56-метрови витла са инсталирани във вятърната централа „Sarahnlom“ в централен Тайланд. Нейното пускане в експлоатация е насрочено за по-късно тази година.


Операторите на вятърни паркове залагат на новото поколение огромни, колосални турбини в стремежа си да останат рентабилни, след като много страни по светa започнаха да прекратяват субсидиите за чиста енергия. Тези помощи насърчиха индустрията за възобновяеми източници на енергия през 90-те години на миналия век, но вече се смятат за излишни.


Проектът „Sarahnlom“ е собственост на тайландската инженерингова компания Gunkul и се строи от PowerChina ZhongNan. Той има общ капацитет от 67,5 мегавата.


През юни миналата година Rival Nordex инсталира машината, за която досега се смяташе, че е най-високата вятърна турбина – в Германия, в Хосбей, на около 80 километра западно от Франкфурт, с височина на кулата 164 метра и дължина на витлото 65,5 метра.


 Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец