03.08.2017 10:22

Соларна триколка се движи като велосипед или електромобил

Видян 2236 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Evovelo представи малък автомобил, задвижван от слънчева енергия, който съчетава предимствата на колата – безопасност, защита от атмосферни условия и стабилност – с лекотата на велосипеда и ниското потребление на енергия, типично за едно леко електрическо превозно средство. Триколката се нарича Mö. Нейната практичност, персонализация и устойчивост я правят чудесна възможност за пътуващите, които искат да намалят въздействието си върху околната среда.


Mö е перфектен за кратки пътувания, тъй като е направен от устойчиви материали и има електрически пробег до 50 километра. Автомобилът има максимална скорост от 45 км/ч, а набор от покривни слънчеви панели бързо зарежда батерията на автомобила с мощност 1000Wh. Само един час на слънце гарантира 5-10 километра пробег. Триколката се зарежда напълно в рамките на 3-4 часа.


Триколката може да се задвижва и с педали, които удължава пробега ѝ. Регенеративната спирачна система съхранява енергия, дкоато автомобилът се забавя.


Размерите му – 140 см ширина, 200 см дължина и 130 см височина – означават, че Mö не заема много място. Въпреки това триколесното превозно средство е достатъчно голямо, за да могат в него да седнат двама възрастни отпред и две деца отзад, като има и детски седалки (по избор).


Тъй като Mö разполага с пълноценна система за осветление, мигачи, обезопасителни колани, зона за превенция при катастрофа, защита от странични удари и други функции за безопасност, в нея човек може да се чувства комфортно и да пътува екологично.


Батерията на возилото може да бъде извадена и заредена вкъщи, в офиса или в гаража – където има достъп до електрически контакт.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева