31.07.2017 14:53

Германци откриват голям завод за авточасти в Пазарджик

Видян 2313 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германската фирма "Костал" официално ще открие утре своя завод за автомобилни части в Пазарджик.


Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще участва в официална церемония по откриването на нов завод за автомобилни части на германската фирма "Костал" в Пазарджик, на 1 август 2017 г, от 09.00 ч.


На церемонията е поканен и министър-председателят на Република България Бойко Борисов.


Ще присъстват Андреас Костал, собственик на германския концерн и Йоахим Грабовски, управител и генерален мениджър на чешкото представителство на компанията.


Привличането на чуждестранни инвеститори на българския пазар е една от основните цели, които си поставя правителството.


Приоритет и в областта на външната политика е прилагането на по-прагматичен и ориентиран към икономиката подход, който да работи в посока подобряване имиджа на България пред чуждия бизнес и популяризирането на страната ни като добра среда за инвестиции.


Фабриката на "Костал" в Пазарджик произвежда основно подкормилни кутии за "Ауди", като в бъдеще ще бъдат изработвани автомобилни компоненти за всички водещи автомобилни марки в Европа. Компанията е започнала да развива дейност у нас още през 2011 г., в град Смолян.


В родопският град фирмата се е настанила в бившия цех за бутилиране на бира в града, където произвежда автомобилни части за всички водещи компании, като "Фолксваген", "Фиат", "Бентли", "Бе Ем Ве" и др.


През септември 2016 г. германската фирма за производство на автомобилни елементи разширява дейността си като започва сътрудничество с няколко големи български доставчици. Взето е решение да инвестира в Пазарджик под името „Костал България Аутомотив“ ЕООД.


Новооткритото предприятие е изградено в Индустриалната зона на града, на площ от 60 декара. Инвестицията на германски концерн само в сградния фонд на новия завод надхвърля 30 милиона евро - построени са 2 цеха със застроена площ 10 000 кв. м., очаква се да бъдат построени още 2 големи цеха с обща площ 15 000 кв. м. Към момента в предприятието в Пазарджик работят 250 души.


Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200, а през следващите 3 години - до 2400 души.


Германската компания има 17 000 служители в целия свят и над 2 млрд. евро оборот годишно.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 IskamRabota.com 09.10.2023 21:14

    Не се ли появиха много подобни хубави новини в интернет пространството? Къде ли не се отркриваше нов завод! А каква е реалността? Колко завода са открити? Колко души са почнали работа? Какви възнаграждения получават? Или все реторични въпроси?... Май, май...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби