05.06.2017 12:22

Нулевоемисиен автобус пътува 290 км само с 1 час зареждане

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Hyundai току-що представи първия си масов електрически автобус, наречен Elec City. След един час зареждане автобусът може да измине 290 километра разстояние – благодарение на комплект батерии от 256 кВт. Най-хубавото е, че това нулевоемисийно превозно средство ще бъде на разположение за поръчка през 2018 година.


Според анонс на новинарската агенция Yonhap, компанията е възприела екологичните иновации като начин да „оборати своето портфолио с екологосъобразни превозни средства и да подобри имиджа си на световните пазари, където чистият транспорт се е превърнал в ключов фактор в производството на автомобили“. Автобусът бе показан на локалното изложение Mega Fair Truck & Bus.


Електрическият автобус все пак си има своите недостатъци, признава Так Йеонг-дък, старши вицепрезидент на отдела за научни изследвания в областта на пътническите превозни средства в Hyundai. Той обаче казва, че автобусът несъмнено ще стане по-ефективен, когато се подобри технологията за електрически автомобили. „Все още има неща, които има да се подобряват по отношение на инфраструктурата за зареждане на изцяло електрически автомобили. Но ние решихме да пуснем Elec City идната година, защото правителството планира да увеличи броя на зарядните станции през следващите години“.


Елегантният електробус ще струва около 200 милиона вон, което прави около 179 000 щатски долара. Засега обаче не е ясно на кои пазари ще се продава возилото.


Междувременно се говори, че Hyundai обмисля пускането на пазара на електрическо превозно средство „с дълъг пробег“ през 2018 година, така че има за какво да се ослушваме.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей