Свързани новини

31.05.2017 17:05

36 млн. Android смартфона са заразени с нов вирус

Видян 1949 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 36 млн. смартфона с Android са заразени с новия вирус Judy, съобщава компанията за киберсигурност Check Point, цитирана от BBC. Вирусът използва смартфоните, за да отваря избрани сайтове и да генерира фалшиви кликове върху рекламите им. По този начин сайтовете значително увеличават приходите си.


Вирусът е открит в около 50 приложения, които са в Google Play Store. Те вече са премахнати от Google, която е била уведомена от специалистите веднага. Общото между приложенията е, че те са най-вече игри и всички от тях са свързани с измислен герой на име Judy.


Над 40 от въпросните приложения са от южнокорейската компания Kiniwini, която публикува игрите си в Play Store под името Enistudio. Игрите са били доста популярни, като някои от тях имат по над 500 000 изтегляния. Освен това зловредният код е бил намерен и в приложения на други програмисти, с по над 1 млн. изтеглания. Специалистите изчисляват, че общо приложенията са инсталирани на малко над 36 млн. устройства.


Приложенията са заобиколили защитите на Google Play Store, защото самият зловреден код не е във файловете, които се инсталират на устройството. Вместо това те просто правят връзка със скрит сървър, който им изпраща самия вирус. Подобен тип подход е доста разпространен сред хакерите, защото се засича доста по-трудно от Google. Check Point има данни, че кодът се е използвал поне от април миналата година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец