23.05.2017 09:58

Израел тества шосета за безжично зареждане на електромобили

Видян 1480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израел се зае да инвестира в пътища, които могат захранват електрически превозни средства – например автобуси – докато пътуват по улиците. Правителството ще сътрудничи с младата компания Electroad за създаването на маршрут за градски автобус в Тел Авив, който ще използва безжична технология за зареждане, така че електро-возилото да не се нуждае от специални локации със зарядни станции.

Технологията би могла да се справи с трите най-големи препятствия пред навлизането на електрическите превозни средства с батерии – цената, теглото и пробега. Първо обаче ElectRoad ще трябва да докаже, че нейната „индуктивна технология за зареждане“ може да бъде мащабирана достатъчно евтино, за да бъде възприета по пътищата по целия свят.

Безжичното зареждане означава, че електрическите автобуси ще могат да носят лека, евтина батерия, вместо обемиста и скъпа акумулаторна система. Те няма да спират продължително време за презареждане. След като пътят бъде оборудван с технологията за безжично зареждане, той ще може непрекъснато да захранва автомобилите със съответното оборудване.

Досега единствената тестова площадка на фирмата е 25-метров тестов маршрут в централата ѝ в Кесария. Технологията обаче се справя достатъчно добре със задачата си, благодарение на което компанията успя да спечели субсидия от израелското Министерство на транспорта и безопасността по пътищата и одобрение за първи автобусен маршрут в Тел Авив с новата технология.

Маршрутът ще бъде дълъг около 800 метра. Той ще бъде отворен през 2018 година. Ако всичко върви добре, правителството възнамерява да разгърне технологията по-широко, като започне с 18-километрово трасе между града Ейлат и международното летище Рамон.



Източник: Greentech.bg.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и