03.05.2017 10:09

Индия потвърди: До 2030 г. да има само електромобили

Видян 1671 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индийското правителство работи по план, който ще помогне на страната да си гарантира, че целият пътнически автопарк на страната ще се състои само от електрически превозни средства (ЕПС) до 2030 г. – и никакви двигатели с вътрешно горене!


Според местни медийни публикации, министърът на енергетиката Пийш Гоял е заявил на годишната сесия на CII, че правителството ще окаже подкрепа на зараждащия се сектор. Наред с това спадащите цени могат да помогнат на ЕПС скоро да започнат да доминират пазара на автомобили в цялата страна.


„Ще въведем електрически автомобили по много голям начин“, казва Гоял, цитиран от The Times of India. „Ще направим електрическите автомобили самодостатъчни като UJALA (правителствена инициатива за популяризиране на LED крушките). Идеята е до 2030 г. в страната да не се продава нито един бензинов или дизелов автомобил“.


Министерството на тежките индустрии и Националният институт за трансформация на Индия работят по план за насърчаване на въвеждането на електромобили, казва още министърът.


Намерението на правителството е да подпомогне сектора до степента, в която електромобилите стават конкурентоспособни по отношение на разходите. Оттам насетне се очаква бързо повсеместно внедряване на технологията, която намалява текущите разходи, облекчава зависимостта от вноса на петрол и намалява замърсяването на въздуха.


„Цената на електрическите превозни средства ще започне да се изплаща на потребителите“, казва още министърът, цитиран от International Business Times. „Бихме се радвали да видим, че индустрията на електрическите автомобили се развива самостоятелно“.


Очаква се правителствената подкрепа да се развие по схема, която заимства успeшния модел на програмата UJALA. Благодарение на нея над 500 милиона светодиодни осветителни тела са инсталирани из Индия през последните две години.


Заедно с това се подготвя и схема за споделени електромобили, която да обхване големите градове като Делхи.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв