Свързани новини

21.04.2017 12:31

Инвеститорът Магна МК: Обявяваме международен конкурс за проекта Парадайс тауър

Видян 1832 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Проектът Парадайс тауър ще бъде осъществен при пълна прозрачност и категорично съобразяване с обществения интерес, заяви инвеститорът Магна МК в писмо до медиите. От там разкриват, че предстои открит международен конкурс за бъдещата сграда и уточняват, че в журито ще бъдат поканени представители както на местната власт, така и на архитектурните среди. Чак след провеждането му ще бъдат известни височината и силуета на сградата.
В писмото пише още, че намерението на инвеститорите винаги е било да създадат една от най-емблематичните зелени сгради в София. Съгласуваният в НАГ на разширен експертен съвет проект, на базата на който беше направен трафик анализ и бе получено одобрение от СОС, е на идейно ниво и няма задължителен характер, обясняват от Магна МК и допълват, че на този етап нямат проект, разрешение за строеж и не са определени нито реалната височина, нито етажността, нито вида на бъдещата сграда.
Приетият от СОС Подробен устройствен план показва само максималните ограничителни параметри на евентуалната сграда, като тяхното достигане по никакъв начин не е задължително.
Инвестиционното им намерение е за проектиране на модерна, на световно ниво лайфстайл сграда в София, тип зелена архитектурна концепция, с която жителите на града да се гордеят и да я възприемат като една от емблемите на столицата.
Освен това, Магна МК възнамерява да направи озеленяване и водни атракции в прилежащата територия на сградата, а също така, със съгласието на Столичната община, да благоустрои и да изгради обществен вход в югоизточната част на Южния парк.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог