19.04.2017 12:04

Apple и партньорите ѝ преминават изцяло към ВЕИ

Видян 2070 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В близко бъдеще Apple ще премине напълно към възобновяеми източници на енергия, а нейният пример ще последват и други компании от партньорската й „екосистема“. Със сигурност доставчиците на Apple също преминават към зелена енергия.


Партньори на ИТ гиганта от Купертино като Compal Electronics, Sunwoda Electronic и Biel Crystal Manufactory вече използват изключително енергия от възобновяеми източници (ВЕИ) при производството на части за iPhone, съобщи Блумбърг, позовавайки се на Лиза Джексън, вицепрезидент на Apple за екологичните инициативи.


Още четири други компании, доставчици на компоненти за Apple, планират в бъдеще да използват зелена енергия – това са Lens Technology, Solvay Specialty Polymers, Catcher Technology и Ibiden.


По данни на Блумбърг, в момента около 96% от енергията, използвана от Apple, се добива от възобновяеми източници. Подразделенията на компанията в 26 страни по света напълно са преминали към ВЕИ.


В началото на годината еко-организацията Greenpeace публикува резултати от поредното си изследване, които отреждат на Apple за трети път званието най-зелена компания.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева